Schrijf je in voor een gratis proefweek!

036 54 90 560 Dwangmolenstraat 8, Almere Buiten Ma t/m Vrij 07:00 - 22:00 Za & Zo 08:00 - 16:00
Volg ons op

Archive

Pilates is een coretraining bij uitstek! Het is een bewegingsmethode die gericht is op het versterken en versoepelen van de wervelkolom, het stabiliseren van het bekkengebied en het  versterken van de spieren van de romp (vooral de onderliggende buikspieren). Er hoort ook ademhalingstechniek bij. Het resultaat is een soepeler lichaam, meer fysiek en mentaal evenwicht en bewustwording én verbetering van je houding. Ook de wat oudere deelnemers  kunnen op een verantwoorde manier de Pilates-bewegingen in deze les volgen.

Waar Yoga oorspronkelijk uit India komt, komt Qigong oorspronkelijk uit China. De fysieke oefeningen zijn zacht en worden in een rustig tempo uitgevoerd. Gaandeweg voegt de adem zich in het tempo. Lichaam, geest en ademhaling vormen dan één geheel. Hierdoor komen afvalstoffen, ontstaan door verkeerde lichaamshouding en/of emoties, in beweging en verlaten je lichaam.

De Yin yoga lessen zullen plaats vinden op dinsdag en woensdag. Yin Yoga helpt bij het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten. Bij deze vorm houdt je de houdingen langer vast (circa 3 min). Hierdoor verbeterd de mobiliteit van het lichaam.

Een vinyasa betekent in het Sanskriet letterlijk de beweging van chaturanga, upward facing dog naar downward facing dog. Deze sessie van asana's gebruik je vaak om van bijvoorbeeld de rechterzijde naar de linkerzijde te flowen. Tegenwoordig wordt de term vinyasa vaak gebruikt om beweging aan te geven. Tijdens een vinyasa yogales smelten de houdingen in elkaar over en zo ontstaat er een flow. Vinyasa yoga wordt ook wel vinyasa flow genoemd of power yoga. Dit is een zeer krachtige vorm van vinyasa yoga en doet niet onder aan een intensieve

Hatha Yoga wordt gezien als de basis van Yoga. Hatha yoga is één van de meest klassieke vormen van yoga die je kunt beoefen. Ha betekent zon en tha betekent maan in het Sanskriet. De zon staat voor yang en de maan voor yin. Hatha yoga zoekt de balans op tussen yin en yang, door asana’s te koppelen aan de ademhaling (pranayama). Hatha yoga bestaat  uit losstaande houdingen die een duidelijk begin en een eind hebben. Ook is er vaak veel aandacht voor de juiste uitvoering van de oefeningen en ligt